"מאחורי כל תיק עומד אדם הצועד במשעולי הדין והצדק במסע למימוש זכויותיו; אנחנו כאן כדי להבטיח שלא תצעדו לבד"

(ריטה פרייס, עו"ד).

משרדנו מעניק ליווי משפטי מלא בתחום דיני עבודה למימוש זכויות סוציאליות בגין פיטורים שלא כדין, הפרת חוק הגנת השכר, חוק שוויון זכויות בעבודה, חוק עבודת נשים ועוד. כמו כן, למשרדנו ניסיון רב בליווי לקוחות במימוש זכויות רפואיות בשל נזקי גוף - לרבות עקב תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות תלמידים, תאונות נפילה ועוד. אנו מייצגים עובדים בתביעות נגד מעסיקיהם בבתי הדין לעבודה, וכן לקוחות בהליכים למימוש זכויות בוועדות המוסד לביטוח לאומי ומול חברות הביטוח ובתביעות נזיקין המתנהלות בבתי המשפט בגין נזקי גוף.

נצעד אתכם לאורך ההליך המשפטי, עד למיצוי זכיותיכם על פי כל דין.


תאונות דרכים

תאונות דרכים

  • ייצוג נפגעי תאונות דרכים

    נפגעת בתאונה? מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא בהתנהלות נכונה בתיקי פלת"ד מוקדם ככל הניתן.


    מעבר לחשיבותה של התנהלות נכונה מול חברות הביטוח באשר לגובה הפיצוי, ישנה חשיבות מכרעת כמעט להתנהלות הראשונית של הנפגע כבר בסמוך למועד התרחשות התאונה.


    כך, נפגע המדווח במהלך פינויו על ידי מד"א או במסגרת בדיקתו בחדר המיון על סחרחורות למשל, מגדיל משמעותית את הסיכוי כי סחרחורות שהתפתחו אצלו מאז התאונה, יוכרו ככאלה שנגרמו בעקבותיה, והנפגע יזכה לפיצוי משמעותי בגינן - בכפוף להיעדר עבר רפואי דומה.

  • מהי תאונת דרכים?

    סעיף 1 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן - חוק הפלת"ד) מגדיר תאונת דרכים כ"מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה".


    לא רבים יודעים כי אין כל הכרח שיתקיים מגע פיזי בין הנפגע ובין כלי הרכב המעורב בתאונה, בכדי שמאורע מסויים ייחשב לתאונת דרכים, ודי שהנסיבות להתרחשותו יהיו פתאומיות וחד פעמיות. 


    לפיכך, הולכת רגל הנתקפת בהלה וחרדה לנוכח משאית הדוהרת לעברה, ועקב כך נגרם לה נזק נפשי


    באופן דומה, אם נפרק שמן ממכונית במהלך נסיעה או עקב תיקון הרכב, וכתוצאה מכך השמן מתפזר על הכביש או על המדרכה, ומשתמש אחר בכביש או הולך רגל נפגע מהחלקה על אותו מקטע משומן - יש לראות בפגיעה זו כנזק שנגרם "עקב" השימוש ברכב המנועי - על אף הריחוק בזמן שחלף בין נזילת השמן בעת השימוש ברכב ובין אירוע הפגיעה המזיקה. 


    כמו כן, הולך רגל או רוכב אופניים המתנגשים ברכב חונה, וכתוצאה מכך נגרם להם נזק גוף, הוא נזק שנגרם "עקב השימוש ברכב מנועי" - בין אם מדובר בחניה ברשות הרבים, ובין אם הרכב החונה עומד בשטח פרטי סגור. 


    עוד יש לדעת כי כל נזק הנופל למסגרת הסיכון ששימוש לוואי ברכב מנועי יוצר, יש לראותו כנזק שהשימוש מהווה לו גורם ממשי. במה דברים אמורים? - משרדנו ייצג לקוחה שבעת סגירת דלת הרכב בתום הנסיעה, טרקה את הדלת על זרת ידה השמאלית. בעקבות ייעוץ משפטי שניתן לנפגעת, פנתה זו האחרונה לקופת החולים ודיווחה על הנזק שנגרם לה עקב טריקת דלת הרכב. הודות לתיעוד נכון של הגרסה הראשונית שמסרה, הושג לנפגעת פיצוי בסך של 26,000 ש"ח מהחברה המבטחת את הרכב. 


    אמור מעתה - נזק גוף הנגרם עקב פתיחתה של דלת המכונית או סגירתה - אף אם מדובר בטריקה זדונית על ידי נהג או על ידי זר  יהיה בגדר נזק גוף הנגרם עקב השימוש בכלי הרכב. 


    במקרה נוסף, מורה לחינוך גופני צעדה בשוק, ולפתע נפגעה מארוך שעמד במקום והופל עליה, לאחר שנדחף על ידי זרוע של משאית, בעודה מונעת. כתוצאה מהתאונה הנפגעת נחבלה בגבה, ובמשך חודש נעדרה מעבודתה. לאורך מספר חודשים היא היתה נתונה במעקב אורופדי וטופלה בפיזיותרפיה ובמשככי כאבים, עד להחלמתה המלאה ומבלי שנותרה לה נכות כתוצאה מהתאונה. 


    משרדנו פנה לחברת הביטוח שבמועדים הרלוונטיים לתאונה ביטחה את המשאית בפוליסת ביטוח חובה בדרישה לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לנפגעת, תוך ציון ההלכה הפסוקה הקובעת כי תאונה שנגרמת על ידי מנוף של משאית בעודה מונעת, תוך ניצול המנוף לאחד מייעודיה המקוריים של המשאית עצמה, מהווה תאונת דרכים, כהגדרתה בסעיף 1 לחוק הפלת"ד, בהיותה 'מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב'. 


    חברת הביטוח הכירה בחבותה לפי חוק הפלת"ד, אך היתה נכונה לפצות את הנפגעת באלפי שקלים בודדים בלבד. משרנו הגיש תביעה לפי החוק, ולאחריה הושג לנפגעת פיצוי בסך של 20,000 ש"ח. 

  • ייצוג בתביעות ביטוח תלמידים

    נפגעת בתאונה? מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא בהתנהלות נכונה בתיקי פלת"ד מוקדם ככל הניתן, .


    מעבר לחשיבותה של התנהלות נכונה מול חברות הביטוח באשר לגובה הפיצוי, ישנה חשיבות מכרעת כמעט להתנהלות הראשונית של הנפגע כבר בסמוך למועד התרחשות התאונה.


    כך, נפגע המדווח במהלך פינויו על ידי מד"א או במסגרת בדיקתו בחדר המיון על סחרחורות למשל, מגדיל משמעותית את הסיכוי כי סחרחורות שהתפתחו אצלו מאז התאונה, יוכרו ככאלה שנגרמו בעקבותיה, והנפגע יזכה לפיצוי משמעותי בגינן - בכפוף להיעדר עבר רפואי דומה.



    דניאל, תלמיד בן 16, נפגע במהלך מסיבה שנערכה אצל חברו בעקבות התנגשות בדלת הזזה מזכוכית שקופה ובלתי מסומנת.


    בעקבות הפגיעה נגרמו לדניאל חתכים עמוקים שבגינם נקבעה לו נכות צמיתה בשיעור 20%, מתוכם נכות בשיעור 10% בגין צלקות מכערות ומגרדות בעלות משמעות תפקודית ואסתטית, ו- 10% נוספים בגין פגיעה בגיד הקרסול ובמסת שרירי האמה.


    בעקבות תביעה שהגיש משרדנו נגד חברת הביטוח אשר בזמנים הרלוונטיים לתובענה ביטחה את דניאל בפוליסת ביטוח תלמידים, אישרה חברת הביטוח תשלום בגין נכות צמיתה בסך של 28,000 ש"ח.


    בימים אלה מוגשת תביעה נזיקית נגד בעל המקרקעין ונגד המחזיקים בנכס. 

Share by: